В Україні різко подорожчали долар та євро: Експерт пояснив, що буде з курсом далі

Долар та євро в Україні різко подорожчали. Нацбанк підняв офіційний курс валют. Тож тепер долар коштує 40 гривень 74 копійки. Гривня послабилась у своїх позиціях на 29 копійок порівняно з попереднім показником. Подешевшала українська валюта і щодо євро - на 42 копійки. Про це йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Експерти таке зростання курсу називають "нормальним", а ситуацію - "стабільною та контрольованою". І прогнозують – ця тенденція буде незначною та короткочасною. Основними її чинниками вважають зовнішньо-економічну, політичну та воєнну ситуацію в країні. А також - тиск через скорочення експорту і зростання імпорту. Кількість золотовалютних запасів та саму політику Нацбанку. Значного падіння гривні в найближчій перспективі не прогнозують, - заспокоює член ради Національного банку Василь Фурман.

"Нічого кардинально не буде відбуватися. Якщо ми говоримо про цей рік прогноз щодо гривні, він десь такий, який ми сьогодні бачимо. Якщо у вас є гроші, то нам потрібно зараз Україні допомагати: інвестуйте їх у військові облігації та депозити банків. Банки купують багато військових облігацій чи кредитують українську економіку зокрема ВПК, ви таким чином внесете свій вклад у перемогу над ворогом", - сказав Василь Фурман.

Процес не зупинити? НБУ назвав причини високого попиту на валюту та зростання курсу долара

п’ятниця, 5 липень 2024, 21:35

Ситуація на валютному ринку в червні залишалася контрольованою. В умовах дотримання НБУ принципів керованої гнучкості обмінний курс гривні рухався під впливом ринкових чинників як у бік послаблення, так і зміцнення, незначно девальвувавши в середньому ...

Королівство кривих дзеркал

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:02

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...