В Україні різко скорочується кількість пенсіонерів: ЗМІ пояснили, що відбувається і скільки їх залишилось

В Україні з 2017-го кількість пенсіонерів знизилась майже на 2 млн осіб. А за час великої війни число пенсіонерів скоротилось на 687 тис. осіб. Такими темпами вже цього року кількість пенсіонерів вперше в історії незалежної України скоротиться до менше 10 млн осіб, передають Патріоти України.

Як йдеться в даних статистики ПФУ, станом на 1 січня 2022-го було 10 млн 841 тис. пенсіонерів. За час повномасштабної війни, до квітня 2024-го, кількість пенсіонерів скоротилась до 10 млн 154 тис. пенсіонерів. Тобто за час великої війни щомісячно кількість пенсіонері скорочувалась на 24,5 тис. осіб.

Всього за 28 місяців число пенсіонерів скоротилось на 687 тис. осіб. До повномасштабної війни, з січня 2020-го до січня 2022-го, кількість пенсіонерів скоротилось на 493 тис. осіб. Тобто до повномасштабної війни щомісячно кількість пенсіонерів скорочувалось на 20,5 тис. осіб.

Вас може зацікавити:Сили ППО вранці збили 11 повітряних цілей: серед них ракета "Іскандер-К" та п'ять "Шахедів"

Вас може зацікавити:Просив народити йому дітей і схиляв до інтиму: спливли скандальні подробиці життя Ілона Маска

Насправді за час великої війни темпи скорочення пенсіонерів змінились незначно. Є ціла низка причин для такого скорочення. Серед них:

  • щорічне зростання вимог для отримання пенсії. Поступово потрібно буде мати 35 років стажу для того, щоб отримувати пенсію в 60 років. Ще в 2017-му вимога складала всього 25 років;
  • зростання смертності, окупація. Повномасштабна війна призвела до значних втрат серед населення. Знищується цілі міста. Крім того, падіння рівня доходів, важка психологічна ситуація призводить до зростання смертності.
  • біженці. І хоча більшість біженців - молоді українки, також серед майже 5 млн біженців є пенсіонери та ті, хто мав би вийти на пенсію вже під час великої війни.

Королівство кривих дзеркал

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:02

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

У квартирах українців проводитимуть газові перевірки: Ось що потрібно знати

п’ятниця, 5 липень 2024, 18:57

Від 2024 року у будинках українців проводитимуть технічний огляд газових мереж та обладнання. Для цього ввели додаткову платіжку, розмір якої залежить від кількості квартир, обладнання та віку будинку. Наразі спеціалісти перевірили 10 тисяч будинків – ...