В Україні розікрали мільйони на закупівлі захисту для танків ЗСУ: Ось який тюремний термін загрожує зловмисникам

Правоохоронці викрили схему заволодіння державними коштами під час закупівлі елементів динамічного захисту для броньованої техніки ЗСУ. Учасники схеми розкрали 12 млн грн, за що їм загрожує до 12 років ув'язнення. Про це повідомили в Офісі генпрокурора (ОДП), передають Патріоти України.

Там зазначили:

  • За даними слідства, держпідприємство у 2022 році уклало контракт із Міноборони щодо виготовлення динамічного захисту для танків ЗСУ.
  • Надалі для серійного виготовлення відповідних комплектуючих це держпідприємство уклало договір з приватною машинобудівною компанією.
  • При виконання цього договору колишні керівник та головний бухгалтер держпідприємства разом із підприємцем розтратили та привласнили кошти державного підприємства.

"Підозрювані підробили фінансово-господарські документи про уявну поставку, прийняття та зберігання товарно-матеріальних цінностей. Загалом вони вивели на рахунки підконтрольних підприємств майже 12 млн грн, завдавши збитки державному підприємству", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: правоохоронці вже затримали керівника комерційної структури. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

"Стосовно екскерівника та ексбухгалтера держпідприємства, які на цей час переховуються за кордоном, вживатимуться заходи щодо екстрадиції в Україну", – розповіли в ОГП.

Зі свого боку, в Службі безпеки України наголосили: зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці. А також конфіскація майна.

Все за планом? У РФ усе частіше затримують або скасовують операції з постачання палива, найгірша ситуація з бензином

середа, 14 серпень 2024, 23:30

На паливному ринку країни-агресора Росії фіксують дедалі більше затриманих чи скасованих із боку нафтопереробних заводів угод про постачання бензину й дизпалива. Про це пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України. Учасники ринку все біль...

В Україні розікрали мільйони на закупівлі захисту для танків ЗСУ: Ось який тюремний термін загрожує зловмисникам

середа, 14 серпень 2024, 19:30

Правоохоронці викрили схему заволодіння державними коштами під час закупівлі елементів динамічного захисту для броньованої техніки ЗСУ. Учасники схеми розкрали 12 млн грн, за що їм загрожує до 12 років ув'язнення. Про це повідомили в Офісі генпрокурора...