В Україні розпочали розробку родовища, яке забезпечить сіллю всю країну

Родовище солі, яке відкрили на Закарпатті, зможе забезпечити сіллю усі потреби України, замістивши таким чином соляні шахти в районі Соледару та Бахмуту, котрі десятки років справно поставляли кухонну сіль українським споживачам та харчовій промисловості. Про це у відеозверненні повідомив Президент України Володимир Зеленський.

"У регіоні вже почалася розробка родовища солі, яке може забезпечити всю Україну кухонною та технічною сіллю", - сказав він.

Як зазначив голова Закарпатської ОВ Віктор Микита у Telegram, йдеться про Тереблянське соляне родовище на Тячівщині.

«Ця подія має колосальне значення для продовольчої безпеки країни та економічного розвитку нашого регіону. Родовище на Закарпатті зможе на 100% забезпечити Україну технічною та кухонною сіллю, яка у найближчій перспективі буде поставлена для утримання доріг у зимовий період та для закриття потреб населення», — уточнив він.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...