В Україні скасують поточні ціни на бензин: У НБУ розкрили, до чого готуватись

За прогнозами Національного банку, вартість пального в Україні зросте. Причина - підвищення акцизів, передають Патріоти України.

Втім, зазначається у звіті регулятора, через ефект бази порівняння, також обумовленого податковими змінами, "подорожчання пального найближчими місяцями суттєво сповільниться". Зокрема, очікується, що у грудні воно складе 12% рік до року – проти червневих 25,5%.

Регулятор пояснює: короткостроковий знижувальний тиск матиме й значна пропозиція пального завдяки запасам, сформованим напередодні підвищення акцизів. Проте в міру їх вичерпання й під впливом підвищення акцизів та ефектів перенесення від послаблення обмінного курсу гривні в попередні періоди ціни на пальне зростуть наприкінці 2024 року – на початку 2025 року.

Вас може зацікавити:РФ поскаржилася в ООН, що Україна заїхала танками у Курську область: США поставили окупантів на місце

Вас може зацікавити:В Україні почали виробництво БМП Lynx: стало відомо, коли перша машина зійде з конвеєра

"Через вплив на собівартість це додатково тиснутиме на вартість окремих товарів і транспортних послуг. Але з наступного року зниження світових цін на нафту компенсує подальше зростання акцизного навантаження. В результаті зростання цін на паливо суттєво сповільниться – до 4%", – резюмували в Нацбанку.

Які ціни на АЗС зараз

Водно час, за даними Консалтингової групи "А-95", великі мережі АЗС виставили 15 серпня вартість бензину А-95 на середньому рівні 56,59 грн/л. Що на 1 коп./л дешевше, ніж днем раніше.

Бензин А-95 преміум продають в середньому по 60,23 грн/л. Що на 5 коп. перевищує попередній показник.

Бензин А-92 здешевшав до середніх 53,36 грн/л. Зростання вартості склало 1 коп./л.

Дизель здорожчав на 1 коп./л – до 52,9 грн/л. А автогаз – на 2 коп./л – тепер АЗС продають його загалом по 28,2 грн/л.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...