В Україні склалася катастрофічна ситуація з демографією: Скільки пенсіонерів утримує кожен працівник

Станом на травень 2023 року кількість українців можна було оцінити у 29 млн осіб. З них тільки від 9,1 до 9,5 млн осіб були працевлаштовані, а якщо відняти співробітників бюджетної сфери, то й того менше – залишається 6-7 млн людей, які працюють та платять податки, передають Патріоти України.

Саме ця кількість українців наразі тягне на собі 22-23 млн інших громадян – завдяки їхнім податкам держава утримує пенсіонерів, дітей, учнів, безробітних, утриманців, тих самих працівників бюджетної сфери тощо. Про це повідомляє Український інститут майбутнього.

У дослідженні інституту, зокрема, вказується, що в Україні вже сильно впав коефіцієнт фертильності (кількості дітей на родину), необхідний для росту населення – він менше ніж 1, тоді як повинен був би перевищувати 2. Окрім того, наразі 8,6 млн громадян України не повернулися додому після того, як виїхали з краи з 24 лютого 2022 року.

Якщо нічого не зміниться, то вже через кілька років в Україні буде нікому створювати ВВП. А пенсіонерів стане як мінімум вдвічі більше, аніж тих, хто працює, підбили підсумки в Інституті.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...