В Україні соняшникова олія подорожчає до 100 гривень: Експерти розповіли, коли чекати стрибка

Соняшникова олія в Україні найближчим часом подорожчає на 30%. Вже восени ціна за літр продукту складе 100 гривень. Про це розповіли у "Сніданку з 1+1", зазначають Патріоти України.

Чому зростає ціна

У чому ж причина подорожчання продукту. Фахівці вважають, що це сезонність і підвищення вартості сировини. За словами експертів, саме ці фактори вплинули на те, що експорт української олії зменшився на 18%. Менше доставили продукту в Італію, Іспанію та Ірак.

Зазначимо, що за останній рік вартість соняшникової олії в Україні зросла майже на 90%. Тенденція до підвищення цін на вітчизняний продукт продовжиться, хоча у світі вартість олії з насіння соняшнику знизилася щонайменше на 10 відсотків.

За словами економіста Олега Пендзіна, за останній рік в Україні не було жодного місяця, коли б зупинилося підвищення цін на соняшникову олію. З початку року продукт подорожчав майже на 60 відсотків, а за останній місяць - майже на 4 відсотки.

Чим корисна соняшникова олія

Соняшникова олія-джерело поліненасичених жирних кислот, в ньому міститься велика кількість вітаміну F, Е. за даними досліджень, одна ложка соняшникової олії містить до 100% від необхідного добового споживання ПНЖК і близько 75% - вітаміну Е.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...