В Україні "спритна" компанія продала взуття в 7 разів дорожче задекларованої вартості, але далі щось пішло не так

Компанія "К.Опт" продада дитячі черевики в 7 разів дорожче за задекларовану вартість. А інший товар – дорожче одразу в 77 разів. У такий спосіб вона намагалася ухилитися від сплати податків. Втім, ця компанія не єдина, хто займається подібним – лише за останній тиждень було виявлено 19 великих та надвеликих фірм, що прокручували податкові схеми. Про це повідомив Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передають Патріоти України.

"Загалом заблоковано ризиковий податковий кредит на 341 млн грн. Це гроші ухилянтів, які точно підуть армії", – йдеться у повідомленні.

Як фірми ухиляються від податків
Схеми ухиляння податків у компаній різні. Так, за словами Гетьманцева, та ж "К.Опт" перекрила ПДВ за рахунок кредиту, сформованого на товар, що реалізується за готівку. А компанія "П.С." завезла в 2023 році 345,2 км застібок-блискавок, ціна яких виявилась в 4-5 разів меншою за ту, яку вона виставила для покупців. При цьому:
- у білу за ринковою ціною продано всього 38,9 км;
- все інше було реалізовано за готівку.
"Не варто навіть вказувати, що податкове навантаження геніальних підприємців складає від 0 до 0,23%. Проте, звісно, переконаний, що компанії "дуже допомагають армії", – іронічно прокоментував дії фірм-ухилянтів Гетманцев.
Буде розслідування
Водночас, зазначив нардеп, сам факт пропуску через кордон товарів за заниженою вартістю не залишиться поза увагою відповідних органів. "За фактами... розпочато внутрішнє розслідування", – розповів він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...