В Україні суттєво переписали ціни на популярний літній продукт: Ось скільки коштує на ринку

В Україні різко здорожчала лохина. Так, на одному з найбільших оптових ринків країни в середині серпня ця ягода коштувала в середньому 95 грн/кг, тоді як минулого тижня (закінчився 25 серпня) ціни зросли до 135 грн/кг. Тобто, на 42%, передають Патріоти України.

Про це OBOZ.UA розповіла керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович. Вона зазначила: на значне підвищення цін на лохину вплинули 2 фактори. Зокрема:

  • закінчення основного періоду врожаю;
  • обмеженн пропозиції.

"Стрибок ціни майже вдвічі може свідчити про початок завершення сезону, коли на ринку залишаються тільки останні партії продукції. Враховуючи це, ціни, ймовірно, будуть продовжувати зростати до кінця сезону", – повідомила Попович.

При цьому вона наголосила: у разі, якщо будуть нові поставки з інших регіонів чи країн, це може тимчасово знизити ціни. Визнавши водночас, що довгострокова стабілізація "не очікується до наступного сезону".

НБУ ввів обмеження переказів грошей з картки на картку: Коли почнуть діяти і яка сума

середа, 28 серпень 2024, 9:37

З 1 жовтня 2024 року Національний банк тимчасово, на пів року, встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб "з картки на картку" (також відомі як P2P, C2С). Про це повідомляє НБУ, передають Патріоти України.Ліміт діє лише на су...

"Щоб було зрозуміло": Експерт пояснив, скільки на добу не буде світла взимку в Україні

середа, 28 серпень 2024, 8:49

Впродовж опалювального сезону в Україні працюватимуть графіки стабілізаційних вимкнень, які матимуть три-чотири черги вимкнень, передають Патріоти України. "Взимку, впродовж опалювального сезону, коли температура буде нижче нуля, небаланс енергетичної ...