В Україні триває заміна газових лічильників: Що треба терміново зробити споживачам

Попри війну, в Україні триває заміна газових лічильників. Прилади обліку замінюють безплатно, але не всім. Щоб отримати новий лічильник взамін пошкодженого, треба належати до певної категорії населення.Про те, кому та на яких умовах можуть замінити газовий лічильник, розповідає glavcom.

Отже, незважаючи на війну, Регіональна газова компанія (РГК), яка об'єднує більшість облгазів, проводить безплатну заміну газових лічильників. З початку війни прилади обліку газу вже замінили у 75 000 домогосподарств. Безплатній заміні підлягають лише ті лічильники, що були пошкоджені внаслідок бойових дій.

"Заміна лічильників, що були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, безоплатна. Вона виконується коштом газорозподільних компаній в ході відновлення подачі газу до помешкання", - йдеться у повідомлені РГК.


Через обстріли газопроводів і житлових масивів, у багатьох будинках відсутнє газопостачання. Там, де обстрілів зараз немає, працівники облгазів активно відновлюють мережу та під'єднують до неї споживачів. Для того, щоб якомога швидше відновити постачання газу, власники відключених будинків мають самі терміново подавати заяви до РГК.

"Якщо через війну у вашому домі відключено газ, потрібно звернутися із заявою до вашої газорозподільної компанії, й вона відновить розподіл газу", – повідомив технічний директор РГК Сергій Бондар.

Заміна газових лічильників відбувається швидко завдяки тому, що використовують прилади лише українського виробництва. Їх випускають у двох метрологічних центрах RGC Metering. Це значно скорочує час на доставку приладів обліку завдяки відсутності митних і бюрократичних процедур.

Крім того, ці метрологічні центри RGC Metering займаються повіркою лічильників. А незабаром вони мають освоїти випуск промислових роторних та ультразвукових лічильників, а також коректорів, модемів, систем телеметрії та інших приладів, якими замінять пошкоджену вимірювальну техніку на підприємствах, що постраждали під час військових дій.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...