В Україні в січні можуть бути перебої з постачанням хліба: Виробники попередили про масштабні проблеми і назвали причини

В Україні в січні 2021-го через подорожчання газу для хлібопекарської галузі можуть розпочатися перебої з постачанням хліба. Вартість блакитного палива для них на початок наступного року становитиме 52 грн за кубометр. При цьому різко підняти ціни на хлібобулочні вироби не вдасться – вже підписано контракти з ритейлерами. Як результат, деяким підприємствам доведеться закритися або працювати зі збитком, зазначають Патріоти України.

Про це з посиланням на заяву Асоціації хлібопекарської галузі повідомляє видання ЕП. Загалом до асоціації входять 85 підприємств. Вони поширили серед ЗМІ лист до президента Володимира Зеленського. Просять дати можливість купувати газ за пільговою ціною, як це роблять постачальники тепла та гарячої води.

"Такий стан речей найближчим часом невідворотно спровокує перебої у виробництві хліба та його постачаннях до торгових закладів, неминуче виникнення соціальної напруги в суспільстві та інших негативних наслідків економічного та соціального характеру", – написали у зверненні.

Йдеться про 10-12 млн кубометрів газу на місяць. Зазначимо, що у своєму виробництві хлібопекарні використовують газ. Через рекордний зліт цін на енергоресурси собівартість виробництва різко збільшилася. Це може призвести до різкого подорожчання продукції або до закриття частини підприємств.

Крім того, Україна може зіткнутися з дефіцитом якісного борошна для випікання хліба та хлібобулочних виробів. За словами виробників, перші ознаки його спостерігаються. Це може призвести до серйозного подорожчання хліба.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...