В Україні відкриється частина закладів: Кому Кабмін пішов на поступки

В Україні на тлі дії карантину, уряд зняв заборону на роботу усіх видів фінансових установ в тому числі ломбардів та кредитних спілок, а також дозволив аптекам працювати цілодобово. Про це розповіли в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства у четвер, 2 квітня, передають Патріоти України.

Крім зазначеного, під час карантину тепер дозволено продаж запчастин для транспортних засобів, в тому числі для тракторів і с/г техніки, а також продаж молодняка домашньої птиці.

"Вжиті заходи пом'якшують умови ведення бізнесу, активізують аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спрощують доступ населення до фінансових ресурсів і підсилюють введення протиепідеміологічних заходів", - розповів міністр економіки Ігор Петрашко. Також уряд рекомендував бізнесу допускати не більше одного відвідувача на 10 кв. м торгового залу з урахуванням 1,5-м дистанції між людьми.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...