В Україні введуть пенсійні бали і проведуть масштабну реформу: Чого чекати

Пенсійна реформа буде розглянута нардепами Верховної Ради до кінця 2024-го. Вона має за рахунок введення накопичувального рівня забезпечити людині в майбутньому заміщення 60% заробітку, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю ЗМІ розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович. Пенсійна реформа має також усунути проблему застарівання пенсій. Українцям нарахують бали, які залежатимуть від стажу та розміру заробітної плати.

"Ми робимо фінальні фінансові розрахунки, тому що стартуємо одразу з усією реформою – змінами й в наявну солідарну систему, й обов'язковою накопичувальною системою. Наше завдання – забезпечити людині в майбутньому заміщення 60% заробітку", – розказала Жолнович.

За її словами, нова пенсійна система не буде додатково обтяжувати роботодавця. Формат адміністрування системи має бути повністю цифровізований.

"У ній будуть два компоненти: час, який ти працював, і внески, які ти сплачував. Все це трансформуватиметься в бали. І кожен бачитиме у своєму пенсійному кабінеті, скільки балів у нього є. Кожен рік бали трансформуватимуться у відсоток від середньої зарплати в Україні", ­– розповіла Жолнович.

Замість підвищення пенсії - її зменшення: Експерт пояснив, чому це відбувається, і на які виплати може розраховувати пенсіонер

вівторок, 10 вересень 2024, 6:00

Поки уряд готується до проведення кардинальної пенсійної реформи, ситуація з виплатами літнім людям дедалі погіршується. Про один з подібних випадків розповів експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін, передають Патріоти України. Так, пенсіонер з Терн...

На Уралі палає нафтопровід, є жертви серед ремонтників

вівторок, 10 вересень 2024, 0:30

Технологічний занепад та дефіцит кваліфікованих кадрів все більше дошкуляє російській економіці, навіть в такій критичній для доходів державі-агресора галузі як енергетика, передають Патріоти України. Про чергову НС у цій царині повідомляє видання Baza...