В Україні виник дефіцит електроенергії: Енергетики пояснили, що має зробити кожен

В Україні 29 листопада зафіксовано дефіцит електроенергії в енергетичній системі. У зв'язку з цим українців закликають економити електрику та вимкнути потужні прилади, передають Патріоти України.

Про це заявили в "Укренерго". "З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії... Економно споживайте електроенергію протягом дня до 18:00", – поінформували енергетики.

"Економне споживання не означає, що потрібно вимкнути все в будинку та сидіти у темряві", – зазначили в компанії. Українців просять вжити таких дій:

  • вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне;
  • залишити працювати тільки найнеобхідніші електроприлади;
  • несрокові відносини та користування потужними пристроями. перенести на вечір та ніч після 18:00.
В енергосистемі наразі склалася важка ситуація, констатували енергетики. Вони назвали такі причини нестачі електрики:
  • стрімке зростання споживання через важкі погодні умови;
  • одночасне включення до мережі тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів;
  • практично повна зупинка генерації на сонячних електростанціях через хмарність у всіх регіонах у той час, як на теплових станціях деякі блоки ще знаходяться в ремонті.

Втім, планові відключення світла за графіками поки що не запроваджуються. До областей не доводилися ліміти споживання струму. Це означає, що за допомогою бюджетного споживання українці можуть допомогти уникнути обмежень в енергопостачанні.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...