В Україні висунули ультиматум промисловцям, - Гончарук

В рамках нової програми всі підприємства повинні будуть здійснювати моніторинг викидів і щорічно звітувати про дотримання умов інтегрованого дозволу.

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, який передбачає запобігання, зменшення та контроль забруднень з боку промислових об'єктів. Про це в Telegram повідомляє прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передають Патріоти України.

За його словами, вжиті заходи повинні вплинути на кількість шкідливих викидів на території країни. "В рамках законопроекту ми вводимо дозволи для великих підприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля. Дозвіл включає в себе перелік вимог до обсягів забруднення і необхідних заходів для зменшення впливу підприємств на навколишнє середовище", – заявив чиновник.

За словами Гончарука, в Європі всі великі підприємства обов'язково отримують такий дозвіл. В рамках нової програми всі підприємства повинні будуть здійснювати моніторинг викидів і щорічно звітувати про дотримання умов інтегрованого дозволу.

"Якщо підприємство не звітує, систематично порушує умови дозволу або не виконує його умови, йому можуть анулювати дозвіл. Це означає, що робота підприємства буде зупинена, поки не будуть виконані всі умови дозволу", – застерігає прем'єр-міністр.

Гончарук упевнений, що введення дозволу сприятиме модернізації виробництва та впровадженню нових технологій. Також воно призведе до зменшення промислового забруднення, поліпшення стану навколишнього середовища і здоров'я людей.

"За даними Інституту оцінки і вимірювання показників здоров'я, в 2016 році в Україні забруднення атмосферного повітря призвело до понад 58 тис. смертей. Забруднення навколишнього природного середовища на глобальному рівні викликає близько 16% передчасних смертей щорічно", – підкреслив чиновник.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...