В Україні з 1 грудня субсидії та пільги на комуналку призначатиме Пенсійний фонд: Як отримати

Призначати та виплачувати субсидії та пільги на оплату комунальних послуг з 1 грудня 2022 року буде Пенсійний фонд (ПФУ). Також він відатиме субсидіями та пільгами на оплату твердого та рідкого пічного побутового палива й зрідженого газу. Отримати субсидію та пільги можна буде у кілька способів. Зокрема, через мобільний додаток фонду або через портал Ді, передають Патріоти України.

Про це розповіли у ПФУ. Серед інших способів там зазначили такі:
  • звернення через вебпортал фонду;
  • відправлення документів до органів ПФУ поштою;
  • звернення до уповноважених осіб територіальної громади або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП);
  • надсилання документів через сайт Міністерства соціальної політики України.

При цьому там наголосили: отримати субсидії та пільги можуть "громадяни, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% сукупного місячного доходу домогосподарства". Звернутися щодо цього можна до будь-якого сервісного центру ПФУ, незалежно від місця офіційної реєстрації.

Які потрібні документи

Для оформлення субсидії необхідно подати пакет документів, зокрема:

  • заяву про призначення;
  • декларацію про доходи та витрати.

Коли буде призначено субсидію

Державну допомогу на поточний опалювальний сезон буде призначено не раніше ніж дня виникнення права на її отримання, якщо звернутись протягом 2 місяців з початку опалювального сезону, тобто не пізніше за 15 грудня 2022 року. Якщо звернутись після 15 грудня, субсидії призначатимуться з місяця, у якому надійшло звернення.

Що робити тим, кому субсидія вже призначена

Тим українцям, які вже отримують субсидію, не потрібно повторно звертатися до ПФУ. "Визначені органами соцзахисту виплати надходитимуть до завершення опалювального періоду", – розповіли там.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...