В Україні з 1 січня вводять нову декларацію про доходи: Стало відомо, кого торкнуться зміни

В Україні з наступного, 2023 року, запроваджують нову декларацію про доходи та майнове становище. Стало відомо, що зміни стосуватимуться підприємців. Вони мають вносити більше інформації, передають Патріоти України.

Для декларантів також буде додано інструкцію щодо заповненняУ прес-службі Державної податкової служби України повідомили, що підприємці отримають два нові додатки до декларації про доходи. У документи будуть вносити податкові розрахунки з окремих видів діяльності та податків.

З'явився Додаток Ф4. Це розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізосіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта чи об'єктів майна.

Також було додано Додаток МНО. Йдеться про розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за звітний (податковий) рік, який розраховується фізособами-підприємцями (крім тих, хто обрав спрощену систему оподаткування). Це орендарі, власники, користувачі на інших умовах (зокрема на умовах емфітевзису) земельних ділянок, які відносяться до с/г угідь.

Зазначено, що для роз'яснення декларантам додадуть інструкцію щодо заповнення податкової декларації про доходи та майнове становище.

Нововведення передбачені наказом Міністерства фінансів України №143. Вказані зміни відомство схвалило ще 17 травня 2022 року. Документ набирає чинності з 1 січня 2023 року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...