В Україні з червня розпочали масову перевірку лічильників - за відмову значно збільшать суми у платіжках

В Україні з 4 червня поновили перевірку всіх лічильників на комунальні послуги. Якщо відмовитись від такої перевірки, платіжки розраховуватимуть виходячи з нормативів споживання, а не показань приладу обліку. А це може у рази збільшити суми у платіжках, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Суспільне", перевірка лічильника дозволяє зберегти точність показання. Заступник директора "Львівтеплоенерго" Ігор Нестерук розповідає: зараз доводиться проводити перевірку вдвічі швидше, оскільки перевірка лічильників тривалий час не проводилася. Після початку повномасштабної війни її скасували, а відновили лише з червня 2023-го.

Перевіряти мають лічильники на воду, газ, електроенергію, тепло. При цьому, якщо відмовитися або пропустити таку перевірку, комунальники нараховуватимуть суми у платіжках, виходячи з нормативів споживання. А це може бути в рази більше, ніж реальне споживання сім'ї.

Можливо ще одна проблема. Якщо під час перевірки лічильника виявиться, що споживач втрутився у його роботи. Наприклад, у газових лічильниках знаходять отвори для доступу до циферблату, на лічильниках на воду сліди від магнітів. Іноді спеціально або ненароком зривають пломбу – це також є серйозним порушенням.

У такому разі споживачеві можуть дорахувати до платіжки можливі втрати через неправильні показання лічильника. І у випадку з газом йдеться про десятки тисяч гривень. А якщо відмовитись заплатити, то комунальне підприємство може звернутися до суду.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...