В Україні за два дні спустошили всі автосалони: Що відбувається і в чому причина небаченого ажіотажу

Уряд України подав до Верховної Ради законопроєкт №11416, який пропонує запровадити 15% військовий збір при першій реєстрації автомобіля. Реакція авторинку була миттєвою, передають Патріоти України.

Як повідомляється, за вихідні українці спустошили всі автосалони. Про це пише видання Аutoconsulting.

Автосалони пусті

За словами генерального директора ВААІД Олега Назаренка, протягом п'ятниці та суботи вранці покупці буквально "вимели" всі доступні автомобілі з салонів. Люди поспішають придбати авто до можливого введення нового податку.

Однак експерти ВААІД прогнозують, що такий сплеск активності буде короткотривалим. Після цього очікується різке падіння продажу, що може призвести до зменшення надходжень до бюджету замість очікуваного збільшення.

Мало того, чинний 5% збір до Пенсійного фонду також може опинитися під загрозою. Загальне податкове навантаження у 20% при купівлі автомобіля може виявитися занадто високим для багатьох покупців. У результаті вони можуть відмовитись від купівлі нового авто в Україні. Хоча законопроєкт №11416 поки що є лише пропозицією, існує ймовірність його швидкого прийняття та впровадження.

Відключення світла вночі тривають: В "Укренерго" пояснили, чому немає електроенергії та чи пов'язане це з експортом

понеділок, 22 липень 2024, 17:50

В Україні нічні відключення світла спричинені значним дефіцитом електроенергії через втрати генеруючих потужностей внаслідок обстрілів, а також підвищеним нічним споживанням. Попри дезінформацію, Україна не експортує вночі електроенергію до Європи, а н...

Чи буде нове підвищення цін на електроенергію і скільки може коштувати світло: У владі розставили крапки над "і"

понеділок, 22 липень 2024, 16:59

Український уряд не планує нових підвищень тарифів на електроенергію до 30 квітня 2025 року, залишаючи їх на рівні 4,32 грн/кВт*год. Держава продовжує субсидувати частину вартості електроенергії для населення. Про це у бліцінтерв'ю OBOZ.UA розповіла за...