В Україні за місяць різко зросла вартість круп, яка ціна найпопулярніших

На полицях магазинів вартість гречки зросла на понад 23%. У листопаді кілограм крупи коштує понад 46 грн, а на початку року - 37,5 грн. Кілограм пшона коштує понад 18 грн. Тоді як у січні за крупу просили 17,5 грн, зазначають Патріоти України.

Рис зріс у ціні на майже 15%: від 24,5 грн до понад 28 грн за кілограм. Ячна крупа здорожчала на дві гривні: до понад 15 грн.

Змінилися ціни і на манну крупу. Якщо у січні кілограм коштував 16,2 грн, то вже в листопаді вартість зросла до майже 17,7 грн.

Як повідомлялося, цього року в Україні новорічний стіл за рік здорожчав на понад 8%. Тепер його мінімальна вартість для української сім'ї з чотирьох людей майже дві тисячі гривень. Експерти до цієї суми включили традиційне новорічне меню. Якщо придбати ще якісь делікатеси, то середня вартість зросте ще на 480 гривень.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...