В Україні за розподіл газу споживачам потрібно платити по-новому: Що важливо знати

Після переходу регіональної газорозподільчої компанії (облгазу) в управління компанії НАК "Нафтогаз України" споживачі мають по-новому платити за розподіл газу. Про це в коментарі УНІАН повідомили у департаменті комунікацій ТОВ "Газорозподільні мережі України", передають Патріоти України.

Зазначається, що наразі в управління «дочки» «Нафтогазу» вже перейшли «Харківміськгаз», «Харківгаз, «Криворіжгаз», «Дніпрогаз», а також Кропивницька філія «Газмережі». У майбутньому майже всі облгази групи у більшості регіонів мають так само отримати нового управлінця.

Крім того, споживачі мають звернути увагу, що при переході облгазу до філії «Нафтогазу» змінюються реквізити для оплати послуг з розподілу.

«У зв’язку зі зміною оператора з газорозподілу змінюється лише розрахунковий рахунок. Коректні реквізити оприлюднюються на сайтах і в соціальних мережах підприємств в регіонах, а платформи для прийому оплати автоматично оновлюються у зв’язку з розширенням ліцензійної діяльності. При цьому, особові рахунки клієнтів залишаються ті ж самі», — розказали в компанії.

Прийом показань газових лічильників «Нафтогазом» здійснюється із 1 по 5 число щомісяця через сервіси my.gas.ua. Оплата за послуги приймається у касах банків, відділеннях Укрпошти, онлайн-майданчиках Приват24 і Ощад24/7, терміналах EasyPay.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...