В Україні заберуть майно колаборантів: Кого вважатимуть посібниками країни-агресора

В Україні націоналізують не лише майно росіян, а й власність колаборантів. Йдеться про тих, хто фінансував проросійські партії, займався пропагандою чи брав участь у збройній агресії. Механізм уже розроблено, передають Патріоти України.

Новий закон про націоналізацію (він ще не набув чинності) передбачає, що спочатку визначатиметься список осіб, які вчинили "шкідливі дії щодо України". Про це розповів народний депутат від фракції партії "Слуга народу" Дмитро Наталуха, пише "Суспільне".

"Потім інформація передається Кабміну, а Мінфін дивиться на фінансові транзакції громадян. Потім Кабмін ранжує цей перелік і передає його до РНБО", – сказав Наталуха. У результаті РНБО відпрацьовуватиме список і передаватиме його на підпис президентові. За словами Наталухи, ціль законопроекту – "піти за великою рибою", а не займатися конфіскацією майна всіх підряд громадян РФ в Україні.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...