В Україні забороняють сигарети

В Україні готують новий обмежувальний закон про сигарети.

Сигарети в Україні потраплять під нові обмеження і заборони, а на пачках з'являться ще більш страшні картинки, ніж зараз. Зміни передбачені в антитютюновому законопроєкті №2813, який 30 січня презентували нардепи на брифінгу, передають Патріоти України.
  • Підвищиться обмежувальний вік - сигарети і будь-які пристрої для куріння будуть продавати з 21 року, а не з 18, як зараз.
  • Сигарети зі смаковими добавками заборонять.
  • Реклама цигарок зникне з інтернету.
  • Тютюнові прилавки заборонять робити привабливими в супермаркетах. Там не буде підсвічування, банерів з рекламою, фотографій та інших елементів, що привертають увагу.
  • Розширять список місць, де не можна буде курити (наприклад, на вокзалах і в офісах).
  • На пачках цигарок з'являться страшні картинки (наприклад, з гнилими зубами або чорними легенями).

Коли буде прийнято закон

Варто відзначити, що головною метою розробників нового законопроєкту є скорочення курців серед неповнолітніх. Для цього пачку сигарет і місця їх продажу зроблять як можна менш привабливими і навіть страшними.

На даний момент законопроєкт пройшов реєстрацію у Верховній Раді. Далі його будуть розглядати в комітеті, а потім він потрапить в зал. Розробники вважають, що вже в цьому році є шанси, що документ буде прийнятий. За статистикою, в Україні щороку через наслідки куріння помирає 85 тисяч людей.

Джерело: РБК-Україна

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...