В Україні збільшується дефіцит електроенергії: В "Укренерго" назвали причину

В Україні збільшується дефіцит електроенергії через похолодання та пошкоджену енергоінфраструктуру. Про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго", дефіцит стався в результаті російських ракетних і дронових атак - пошкоджено електростанції (генеруючі потужності) та високовольтну мережу, передають Патріоти України.

"Споживання електроенергії збільшується через похолодання. Відповідно збільшується і дефіцит потужності", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в компанії, остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень кільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

Зазначається, що до всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють протягом доби. У компанії нагадали, що кожне обленерго в своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для запобігання цьому застосовуються аварійні відключення.

В "Укренерго" додали, що за останню добу через артилерійські обстріли було пошкоджено енергетичну інфраструктуру у прифронтових районах на півдні та сході. Там, де військові дали дозвіл, тривають ремонтні роботи.

"Укренерго", виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим і триває довше", - заявили в компанії.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...