В Україні збиратимуть більше білоруських вантажівок

МАЗ і холдинг "УкрАвто", до складу якого входить ЗАЗ, ведуть переговори про створення спільного виробництва.

В Україні збиратимуть МАЗи. Ілюстрація: Український промисловий портал.

Мінський автомобільний завод може використовувати для збільшення частки на українському ринку потужності Запорізького автомобільного заводу, передають Патріоти України з посиланням на tut.by.

Відповідно МАЗ і холдинг «УкрАвто», до складу якого входить ЗАЗ, ведуть переговори про створення спільного виробництва. Про те, що ЗАЗ може у 2019 році розпочати складання автомобільної техніки МАЗ, повідомив Інтерфакс-Україна прес-секретар «УкрАвто» Дмитро Скляренко. За його словами, на першій стадії проект передбачає складання техніки з імпортних машинокомплектів. Але, як зазначив представник українського підприємства, можлива і «локалізація цього виробництва».

«Білоруська сторона не заперечує проти використання компонентів українського виробництва при складанні. Для українських партнерів ЗАЗ це означає отримання додаткових каналів збуту продукції і, як наслідок, розвиток внутрішнього виробництва, пов’язаного з секторами автомобільної промисловості», – зазначив Дмитро Скляренко.

ЗАЗ входить в холдинг «УкрАвто», який контролює бізнесмен Таріел Васадзе. Також холдингу належить польський автомобілебудівний завод FSO, понад 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб’юторські та дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.

У 2018 році ЗАЗ згорнув виробництво легкових автомобілів: був випущений 1 автомобіль, тоді як у 2017 році — понад 1,5 тис. одиниць. В кінці 2018 року в відношенні підприємства було порушено справу про банкрутство, а з квітня 2019 року розпочато піврічна санація підприємства.

Потужності власник ЗАЗ намагається завантажити збільшенням виробництва міні-бусів і автобусів, а також хоче розпочати складання вантажної техніки МАЗ. Протягом січня-квітня ЗАЗ випустив 24 автобуси, що більше на 30%, ніж в аналогічному періоді минулого року. Але у підприємства є серйозні конкуренти в Україні – «Черкаський автобус», «Богдан» та «Корпорація« Еталон».

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...