В Україні з'явився новий вид відпустки, але не для всіх

З 1 січня 2022 року набули чинності зміни до ст. 10 та 25 Закону України "Про відпустки", згідно з якими у зручний для працівників пожежно-рятувальних підрозділів час та за їхнім бажанням надаватимуться щорічні відпустка, передають Патріоти України.

Як уточнює Liga. Zakon, йдеться про працівників, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менш як рік.

Водночас п. 19 ст. 25 Закону України "Про відпустки" передбачено надання ще одного виду відпустки без збереження заробітної плати, що надається працівнику в обов'язковому порядку. Таким правом зможуть скористатися працівники, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менш як рік - тривалістю до 5 календарних днів щорічно, а також члени добровільних формувань цивільного захисту - тривалістю до 5 календарних днів на рік залучення їх до виконання завдань.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...