В Україні з'явився застосунок про відключення світла - тепер можна дізнатися, чи є вдома електрика

В Україні розробили мобільний застосунок, який дає можливість дізнатися, чи є вдома світло. Застосунок не взаємодіє з обленерго чи іншими енергетичними компаніями - збір даних здійснюється самими українцями на волонтерських засадах. передають Патріоти України.

Поки що програма працює тільки для систем на базі iOS (iPhone, iPad), проте вже найближчим часом обіцяють випустити версію і для Android. Про це розповів розробник застосунку Денис Гайдамака у Facebook.

"Створив добросусідський мобільний застосунок "Є?", в якому ви зможете дізнаватися, а також повідомляти близьких та сусідів про наявність світла у вашому будинку. У ньому відображаються лише фактичні дані від реальних людей, тобто нас із вами. Жодної прив'язки до офіційних планових або екстрених графіків відключень, які часто відбуваються зі зміщенням", – розповів Гайдамака.

Так, у застосунку будь-який користувач зможе повідомляти про наявність чи відсутність світла за конкретною адресою. А для того, щоб отримувати інформацію про конкретний будинок, потрібно на нього підписатися.

Розробник запевняє, що до бази додатка вже додано 132 найбільші населені пункти на підконтрольних Україні територіях. У них мешкає близько 21 млн осіб.

"Упевнений, що завдяки ЗСУ скоро можна буде додати всю територію України... У найближчих планах – розробка Android-версії застосунку... Також планую додати можливість відстежувати наявність води й тепла", – анонсував розробник.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...