В Україні злетіло споживання електроенергії: Енергетики звернулись з терміновим проханням

Сьогодні, 5 грудня, в Україні споживання електроенергії найбільше за останні чотири дні. В "Укренерго" закликали споживачів використовувати світло ощадливо. Про це йдеться в повідомленні компанії, передають Патріоти України.

Озвучено поради, як можна зекономити електроенергію на роботі:

  • слідкуйте за тим, щоб не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів. (Наприклад, кондиціонер + електрочайник або кавомашина + мікрохвильова піч + комп’ютер);
  • вимкніть світло у приміщеннях, які не використовуються (на складах, у підсобках, туалетах, душових, тощо);
  • зменшіть інтенсивність освітлення приміщення в той час, коли не приймаєте відвідувачів;
  • користуйтеся настільними лампами або іншим локальним світлом на робочому місці замість яскравого освітлення усього приміщення;
  • по можливості, вимкніть освітлення вивісок у денний час (особливо у пікові години);
  • вимкніть із розеток усі зарядки, якщо вони в цей час не заряджають ваш ноутбук, телефон або інший пристрій.

При чому в Україні залишається складною ситуація в енергетичній системі. Проте відключень електроенергії наразі не прогнозується. Збільшення споживання через похолодання може спричинити дефіцит в енергосистемі, про це йдеться в повідомленні "Укренерго".

"Протягом доби з технічних причин в аварійний ремонт виведено 1 блок на тепловій електростанції. Продовжено термін ремонту ще на 2 блоках різних електростанцій.Натомість 2 блоки повернулись в роботу після ремонту. Сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Диспетчерський центр "Укренерго" поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", – йдеться в заяві.

Яка ситуація в областях?

У Львівській області триває відновлення енергопостачання споживачів, що були знеструмлені через негоду 3 грудня. Загалом через негоду на ранок знеструмлено 31 населений пункт. Всі більше доби в Львівській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 436 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...