
Українські фермери підняли відпускні ціни на моркву і відклали реалізацію коренеплодів високої якості, передають Патріоти України.
Як повідомляє EastFruit, більшість господарств призупинили продаж моркви високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін. Як йдеться в матеріалі, згідно з прогнозами аналітиків, господарства планують приступити до реалізації коренеплодів на початку березня.
На даний момент морква надходить у продаж по 20-28 грн/кг ($0,55-0,77/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж тижнем раніше. На сьогодні українським виробникам вдається реалізовувати моркву в середньому в 2 рази дорожче, ніж у другій половині лютого 2022 року. При цьому гравці ринку впевнені, що ціни на цю продукцію продовжать рости й надалі.
Як відзначають галузеві експерти, підвищувати ціни продавцям вдається за рахунок обмеженої пропозиції на ринку, оскільки багато українських господарств вже фактично завершили сезон реалізації торішньої моркви.
В Україні зберігається високий дефіцит робітничих і висококваліфікованих кадрів, особливо в ІТ, логістиці, освіті та медицині. Наразі, безпека, наявність житла та конкурентна зарплата є ключовими факторами, які мотивуватимуть українців повертатися на р...
В Україні перед Різдвом найбільше подорожчають яйця, свинина, делікатеси та частина молочної продукції. Зокрема, ціни підскочать на консерви та інгрідієнти до святкових страв. Пік зростання вартості очікується після 20 грудня, коли попит досягне максим...