В Україні продукти продовжують дорожчати. Ціни на овочі так званого борщового набору стрімко піднялися. Як розповіли в Інституті аграрної економіки України, за рік збільшилася вартість білокачанної капусти, цибулі, моркви та картоплі, передають Патріоти України.
Експерти звернули увагу на те, що причина подорожчання, не в останню чергу, криється в зростанні тарифів на енергоносії.
Підвищення тарифів вдарило по цінах:
"Підвищення витрат на зазначені напрямки змусило виробників збільшити вартість харчової продукції. Отже, індекс інфляції на споживчому ринку України в 2021 році зріс удвічі – до 10%", – говорить експерт.
Також наголошується, що злету цін сприяло підвищення заробітної плати працівників підприємств і логістичних витрат:
Вчені Інституту аграрної економіки прогнозують підвищення цін до 25% до кінця зими. Що стосується тепличних овочів, таких як помідори і огірки, то вони ще більше залежать від енергоносіїв, і майбутнє підвищення цін в кінці зими зробить їх недоступними для великої частини споживачів.
Родини зниклих безвісти й полонених військовослужбовців вже майже три місяці не отримують виплат від держави. Це пов’язано із затвердженням нової схеми нарахувань, що змінила порядок розподілу грошового забезпечення. Оскільки порядок виплат вже було за...
Національний банк України в оновленому макропрогнозі допускає підвищення мінімальної зарплати вже наступного року. Таке припущення містить базовий сценарій, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (кві...