В Україні продукти продовжують дорожчати. Ціни на овочі так званого борщового набору стрімко піднялися. Як розповіли в Інституті аграрної економіки України, за рік збільшилася вартість білокачанної капусти, цибулі, моркви та картоплі, передають Патріоти України.
Експерти звернули увагу на те, що причина подорожчання, не в останню чергу, криється в зростанні тарифів на енергоносії.
Підвищення тарифів вдарило по цінах:
"Підвищення витрат на зазначені напрямки змусило виробників збільшити вартість харчової продукції. Отже, індекс інфляції на споживчому ринку України в 2021 році зріс удвічі – до 10%", – говорить експерт.
Також наголошується, що злету цін сприяло підвищення заробітної плати працівників підприємств і логістичних витрат:
Вчені Інституту аграрної економіки прогнозують підвищення цін до 25% до кінця зими. Що стосується тепличних овочів, таких як помідори і огірки, то вони ще більше залежать від енергоносіїв, і майбутнє підвищення цін в кінці зими зробить їх недоступними для великої частини споживачів.
Десять голів громад Київщини отримали за минулий рік понад 1 млн грн. Минулого року таких голів громад було лише шість. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дослідження громадської ініціативи «Голка». . За даними дослідження, рейтинг оч...
Пенсії — це основне джерело доходу літніх людей у Європі, згідно з доповіддю OECD Pension at a Glance 2023. У багатьох європейських країнах державні трансферти — як-от державні пенсії та соціальні виплати — становлять понад 70% загального скоригованого...