В Україні злетить курс долара, аналітик назвав вартість

В Україні курс долара в найближчий тиждень подорожчає з 28,24 до 28,3 грн/$. Такий прогноз озвучив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин, передають Патріоти України.

"На тлі сформованих факторів, розглядаємо зміцнення гривні як ситуативну корекцію, і зберігаємо девальваційні очікування. Ймовірно, найближчим часом гривня стабілізується і почне слабшати до 28,3 гривень за долар, бо низькі ціни будуть залучати покупців", – прогнозує експерт.

На тлі цього Верховна Рада України ухвалила в першому читанні бюджет на 2021 рік з дефіцитом 6% ВВП. А Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України оцінило спад ВВП країни за підсумками дев'яти місяців 2020 року в 5,5%, скорочення показника за цей період очікувалося на рівні 6,5%. Крім того, міністерство зберегло прогноз падіння ВВП країни в 2020 році на 4,8%.

При цьому міністр фінансів України заявив, що МВФ може вимагати від країни достроково повернути кредити через рішення Конституційного суду про часткове скасування антикорупційної реформи.

Напередодні обсяг гривневих ОВДП "на руках" нерезидентів знизився на 100 млн грн і це обсяг, який в перспективі вийде на ринок з покупкою.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...