В Україні змінять підхід до комуналки запускають єдину платформу ЖКП

В Україні запустили експериментальний проект Єдиної платформи житлово-комунальних послуг (ЖКП). Її користувачі отримають електронний кабінет, де зможуть, зокрема, можна дізнатися тарифи та укласти договір з поставниками послуг, передають Патріоти України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив: очікується, що система:

  • автоматизує процеси;
  • забезпечить доступні та зручні сервіси;
  • покращить облік споживачів;
  • дозволить краще контролювати якість послуг.

"Користувачі матимуть електронний кабінет і зможуть отримати всю інформацію про управителів, виконавців послуг, ціни й тарифи, результати розгляду своїх звернень. А також зможуть укласти чи розірвати договір онлайн", – розповів глава уряду.

При цьому він наголосив: платформа буде інтегрована з іншими інформаційними системами. Що забезпечить обмін даними.

Українцям відмовляють у субсидіях

Водночас, українцям може бути відмовлено в отриманні субсидії – наприклад, через помилки у заяві чи наданні не всіх документів. У такому разі:

  • Якщо у заяві чи декларації є помилки, Пенсійний фонд повідомить про це. Виправити неточності можна буде протягом 30 днів.
  • Якщо подані не всі документи, субсидія може бути призначена лише після того, як протягом 30 днів з моменту подання заяви та після перевірки ПФУ буде надано все необхідне.

Подати ж заяву на призначення субсидії можна кількома способами. Зокрема:

Вас може зацікавити:"Росія не переможе в цій війні": Байден відреагував на удар окупантів по інституту в Полтаві

Вас може зацікавити:Всього 14 заяв: стало відомо найменш популярну спеціальність серед вступників до коледжів у 2024 році

  • поштою або особисто в одному із сервісних центрів Пенсійного фонду України (ПФУ);
  • через портал електронних послуг Пенсійного фонду України (обрати опцію "Заява на житлову субсидію чи пільгу") або мобільний застосунок ПФУ;
  • через портал Дія (ввівши у пошуку "Заява на субсидію");
  • у центрах надання адміністративних послуг;
  • через уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади чи військової адміністрації.

При цьому наголошується: для заповнення заяви в електронній формі потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...