В Україні змінили виплати для військових: Кому урізали доплати у 30 тисяч, а хто отримає 100 тисяч

Нові виплати згідно з новими правилами усі військові отримуватимуть вже з березня. Надбавок позбавлять службовців, які перебувають у тилу, передають Патріоти України.

Йдеться про строковиків і курсантів ВВНЗ, а також офіцерів управлінь і штабів, розповів в інтерв’ю LB.ua начальник відділу грошового забезпечення та зарплати Управління соціальної підтримки Міноборони Олег Рогаль.

"Мінімалку" для ЗСУ, нацгвардійців та прикордонників встановлено на рівні не менш як 20 100 гривень. Для рядового і начальницького складу ДСНС і Нацполіції - не менш як 17 тисяч гривень.

Кому будуть платити 30 і 100 тисяч гривень

За словами Рогаля, 100 тисяч гривень виплачуватимуть усім тим, хто виконує бойові завдання на передовій. "100 тисяч - це передня лінія в глибину батальйонно-опорних пунктів. Це виплати тим, хто безпосередньо бере участь у бойових діях. Плюс їм також зараз збільшать щомісячні виплати. Так, щомісячне грошове забезпечення було 13 тисяч і плюс 100 тисяч винагороди, а з 1 лютого піднялося до 20 тисяч і плюс 100 тисяч", - пояснює Рогаль.

Військові ППО отримуватимуть надбавку за дні роботи, коли летять ракети. Водночас 30 тисяч виплачуватимуть тим, хто працює на фронті, але не бере участі в боях, наприклад - на другій і третій лініях оборони. "Також ця премія для тих, хто служить у прикордонних районах областей, де не ведуться бойові дії. Це стосується і тих, хто працює в матеріально-технічному забезпеченні", - додав Рогаль.

Є ще у зміненому наказі і надбавка до 50 тисяч грн. Ця сума для органів військового управління - і тимчасових, і постійних.

"Які військові матимуть право отримувати ці 50 тисяч, буде затверджувати Головнокомандувач ЗСУ. Це також залежатиме від районів, тобто не обов'язково, щоб людина перебувала в районі бойових дій", - зазначив начальник управління.

Усі інші доплати, крім 100 тисяч грн, тепер залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань, кажуть у Міноборони.

Як платитимуть пораненим бійцям

Під час безперервного лікування в стаціонарі зберігається виплата 100 тисяч грн. Зберігаються виплати і під час відпустки для лікування, каже Рогаль. Зберігаються виплати військовослужбовцями, у котрих уже закінчився стаціонар і вони зараз у відпустці.

Після стаціонару все залежить, куди направлять бійця: якщо він повертається у військову частину ур- отримуватиме 30 тисяч гривень надбавки. Якщо в зону бойових дій - 100 тисяч гривень. Якщо ж бійця переведуть у тил - він може втратити надбавку.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...