В Україні змінився механізм виплат субсидій на оплату житлово-комунальних послуг: Що потрібно знати

В Україні з лютого 2023 року субсидії надаватимуть виключно у готівковій формі. Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики. Тепер людина може отримати на руки свої гроші та, заощадивши енергоресурси, витратити зекономлену суму на інші потреби, передають Патріоти України.

Як пояснили у Мінсоцполітики, це один з найдієвіших інструментів підвищення мотивації громадян до енергозбереження.

Зміни, що набули чинності, стосуються громадян, які у 2022 році отримували пільги у грошовій безготівковій формі (кошти надходили на рахунок в «Ощадбанку», звідки направлялися надавачам ЖКГ).

Виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг пільговикам тепер проводять у готівковій формі шляхом перерахування коштів Пенсійним фондом, А саме:

- тим пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували відповідні пільги у готівковій формі, а також тим, хто звернувся за наданням виплати починаючи з грудня 2022 року, ПФУ перерахує кошти на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення «Укрпошти». Це залежить від способу виплати, обраного одержувачем пільги;

- пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їхні пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення «Укрпошти», де людина отримує пенсію;

- громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі та не є пенсіонерами (тобто у ПФУ відсутні виплатні реквізити банківського рахунку або адреса доставки коштів) кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті Пенсійним фондом в «Ощадбанку».

Як пояснили у Мінсоцполітики, про відкриття такого рахунку пільговики проінформують органи ПФУ. Щоб отримати з рахунку гроші, потрібно особисто звернутися до «Ощадбанку» для укладання договору банківського рахунку.

Якщо пільговик бажає отримувати кошти на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення «Укрпошти», він має звернутися з відповідною заявою до органу ПФУ особисто через будь-який сервісний центр, поштою чи особистим кабінетом на порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...