В Україні знову подорожчало сало: Скільки коштує "український наркотик"

В Україні знову подорожчало сало: скільки коштує улюблений продукт

Ціна на сало на українських ринках і в магазинах за останній рік зросла майже на 26%. Найвища ціна на улюблений український продукт спостерігалася в грудні 2021 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на дані Державної служби статистики.

Середня споживча ціна на сало у 2021 році зросла на 25,9%. На початку року один кілограм улюбленого продукту українців коштував майже 79 гривень. До грудня ціна сала злетіла вже до 99,41 гривні.

Як відзначають експерти, ціна на сало в грудні була найвищою за весь рік. А ось вартість сала в початку року - була найнижчою.

Напередодні свят ціна за один кілограм сала на українських ринках злетіла просто до небес - покупці повідомляли про цінники від 200 гривень і вище.

Варто відзначити, що і звичайна ціна улюбленого українського продукту була також Вище середньої – від 140 до 185 гривень за один кілограм.

Після свят ціни почали знижуватися - зараз кілограм сала коштує на українських ринках від 120 до 138 гривень.

Взимку сало користується популярністю

Одна з причин подорожчання сала - попит у покупців. Крім того, що цей продукт активно починають купувати перед новорічними святами, його і ще й скуповують в холодну пору року для підтримки здоров'я.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...