В Україні знову змінять систему відключень світла: Кого це стосується

В Україні оновлять перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню. Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, від'єднають усіх інших. Про це сказав Держенергонагляду Руслан Слободян, передають Патріоти України.

За його словами, останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. Тож завдання інвентаризації полягає в тому, щоб розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти.

"Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від'єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об’єктів", - сказав він.

Також Слободян нагадав, українська енергосистема втратила понад 9 ГВт високоманеврової генерації, які, вочевидь, не вдасться повністю відновити до зими. Тож українцям треба бути готовими до відключень і складної зими.

"Обсяги відключень напряму залежатимуть від того, скільки об’єктів генерації вдасться відновити за цей час. Якщо вдасться пройти цей період у полегшеному режимі - це буде тільки плюс", - наголосив він. Також підкреслив, що енергетики готуються до різних сценаріїв.

Раніше в "Укренерго" заявили, що різні інтервали відключень світла та різні сумарні добові відключення в містах обумовлені кількістю критичної інфраструктури.

За даними компанії, в областях, де багато критичної інфраструктури або військово-оборонної інфраструктури, яку не можна відключати, графіки більші, ніж для областей, де критичної інфраструктури менше.

Якщо хочете успішно влаштуватись на роботу у Польщі: ТОП-10 моментів, які треба знати українцям

четвер, 27 червень 2024, 22:35

Польща є однією з найпопулярніших країн для українських трудових мігрантів. Для того, щоб працювати в Польщі легально та з дотриманням усіх правил, важливо знати основні положення польського трудового законодавства та права, які має працівник. Про це п...

Тенденція змінилась: В Україні переписали ціни на один з основних продуктів - чого чекати далі

четвер, 27 червень 2024, 22:20

В Україні дешевшають курячі яйця – оптові закупівельні ціни вже становлять 12-15 грн за десяток. Протягом 2-3 тижнів істотне зниження цін можуть відчути і роздрібні покупці, передають Патріоти України. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної полі...