В Україні зробили важливу заяву щодо вірогідності дефіциту хліба через коронавірус

Зараз внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою.

Через спалах коронавірусу в Україні не буде дефіциту хліба і зростання цін на нього. Про це повідомляють на сторінці Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України в Facebook, передають Патріоти України.

Зазначають, що зараз внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою. "Недопущення продовольчого дефіциту та стабілізація цін на продукцію першої необхідності і медичні вироби - це виклики, які стоять перед міністерством. В рамках цього ведеться активний щоденний моніторинг стану цін на харчові товари, а також залучаються до діалогу виробники, дистриб'ютори та магазини", - заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Він запевнив, що через коронавірус дефіциту хліба в Україні не буде. "Забезпеченість пшеницею і хлібом - важливе питання, яке турбує українців. Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити зерно нового врожаю, у нас буде 3 млн тонн пшениці - в 2 рази більше ніж минулого року, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде", - підкреслив чиновник.

Міністр також зазначив, що три тижні тому було зростання цін за певними товарними позиціями, яке вдалося зупинити. Загалом, останні 10 днів ціни не росли.

За його словами, причини зростання цін носять, в першу чергу, сезонний характер. Адже традиційно перед Великоднем спостерігається подорожчання цін на окремі категорії продуктів. Але непередбачуваних стрибків не було і не буде. Друге - це девальвація, яка відбувається з валютою. Третя причина - це спекулятивний елемент, над подоланням якого в міністерстві вже працюють.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...