В Україні зросте кількість відмов в отриманні субсидії попри зростання тарифів, - експерт

В Україні зросте кількість відмов в отриманні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг попри те, що з червня зросли тарифи на електроенергію і державної допомоги потрібує більша кількості людей.

Кандидат економічних наук Олександр Хмелевський в коментарі агентству УНІАН зазначив, що закладених в держбюджет 2023 року коштів у розмірі 24,4 млрд грн не вистачить для виплати субсидій усім, хто цього потребує.

"Хоча уряд може виділити додаткові кошти на субсидії з інших програм, проте, очевидно, багатьом з тих, хто подасть заявки на отримання субсидій, відмовлять. На жаль, держава проводить політику зі скорочення як кількості отримувачів субсидій, так і витрат на субсидії. Це при тому, що через війну багато громадян втратили роботу, бізнес та заощадження", - сказав він.

За його підрахунками, середні витрати домогосподарства через підвищення тарифів на електроенергію зростуть приблизно на 300 гривень. Проте, взимку ці витрати можуть ще додатково зрости.

Ті, хто має електричне опалення, будуть платити більше на декілька тисяч гривень. Також суттєво зростуть витрати, тих, хто використовує бойлери для підігріву води. Експерт вважає, що багатьом людям доведеться робити важкий вибір: сплачувати рахунки за електроенергію, чи купувати продукти.

Він порадив громадянам, у яких комунальні компанії вимагають сплату боргів, проводити їх реструктуризацію, що дозволить відтермінувати сплату заборгованості.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...