В "Укренерго" назвали головну проблему енергосистеми на тлі рекордної спеки

Під час високої температури повітря сильно зростає споживання електрики: громадяни вмикають кондиціонери і відповідно споживають набагато більше електроенергії. Останні два тижні серпня в галузі є проблеми з покриттям цього споживання, тому Україна просить про допомогу сусідні країни. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час телемарафону, передають Патріоти України.

"Досить важко, тому що під час таких високих температур сильно зростає споживання: люди вмикають кондиціонери і відповідно споживають набагато більше електроенергії. Останні два тижні в нас є проблеми з покриттям цього споживання, доводиться просити допомогу в сусідніх країн: Словаччини, Польщі, іноді Румунії", - сказав Кудрицький.

За його словами, основною проблемою енергосистеми зараз є дефіцит генерації. Тобто багато електростанцій, зокрема і теплових, були пошкоджені під час обстрілів минулої зими, вони й досі відновлюються. В планових ремонтах досить багато енергоблоків атомних електростанцій. "На тлі такої спеки звичайно складно покривати споживання особливо ввечері, коли всі вертаються додому, включають електроприлади", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...