В Укренерго підрахували збитки від останніх масованих атак російських агресорів

Російська ракета влучила в ДніпроГЕС у Запоріжжі
Збитки української енергосистеми через останні масовані удари з боку Росії оцінюються у щонайменше 100 мільйонів євро.

Однак пошкодження могли бути значно серйознішими, якби не попередня підготовка. Про це голова Укренерго Володимир Кудрицький розповів в емірі телемарафону "Єдині новини".

Він уточнив, що йдеться лише про високовольтне обладнання Укренерго.

"Ми готувалися до цього. Формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал", - сказав голова Укренерго і відзначив роль інженерних укріплень на об'єктах компанії.

Кудрицький додав, що згідно з попередніми оцінками, без такого комплексу підготовки та укріплення енергооб'єктів пошкодження через російські атаки могли бути вдвічі більшими.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...