В "Укренерго" розповіли, скільки треба часу для відновлення енергообʼєктів

Українські енергетики потребують місяців та навіть років, щоб відновити роботу теплових електростанцій та гідроелектростанцій, пошкоджених російськими ударами. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він заявив, що наразі на ТЕС та ТЕЦ спостерігається критична ситуація, але це не означає, що енергоблоки знищені назавжди.

"Конкретно в цьому моменті — у нас справді історичний рекорд того, наскільки низька потужність на теплових електростанціях. На гідроелектростанціях — масштаб теж глобальний для цих пошкоджень. Можна сказати, що немає практично жодної ГЕС, яка не була пошкоджена", - розповів Кудрицький.

Він зазначив, що дефіцит енергосистеми не можна покрити навіть за наявності потужного імпорту електроенергії з Євросоюзу.

"І погана новина про те, що швидко відновити ці пошкоджені електростанції технічно неможливо. На це потрібен час: тижні, частіше — місяці, іноді — роки", – наголосив Кудрицький.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...