В уряду немає коштів, щоб заплатити "Вовину півтисячу" населенню за бустер

Грошей на виплату 500 грн громадянам, які зроблять бустерну дозу вакцини від COVID-19, у бюджеті поки нема. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю ЕП, зазначають Патріоти України.

"Якщо порахувати, то по тисячі держава виплатила 7,7 мільйона громадян. Тому якщо розрахувати, що всі ці люди підуть за бустерною дозою протягом року, то 3 мільярдів (закладених у бюджеті на програму "єПідтримка" — ЕП.) не вистачить", — зазначив він.

Водночас міністр зауважив, що наразі потреби вносити зміни до бюджету на 2022 рік для того, аби збільшити фінансування програми, немає. За його словами, громадяни, робитимуть бустерну дозу вакцини поступово.

"Хтось вакцинувався в грудні, він піде не раніше червня-липня. Це відкладає вирішення цієї проблеми на весь рік", — пояснює Марченко.

Він також додав, що щойно у Мінфіні будуть бачити необхідність збільшити фінансування "єПідтримки", то відповідний законопроєкт зі змінами до бюджету внесуть у Раду.

Повний текст інтерв'ю Сергія Марченка читайте на сторінках Економічної правди 1 лютого.

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...