Валютна пастка: Що відомо про "чорний" курс долара в Україні

В Україні "чорний ринок" валют активно пропонує долар, щоправда, за курсом, далеким від офіційного. Як пише Сьогодні з посиланням на ресурс Курс України, середній курс продажу долара на чорному ринку склав 33,58 грн/дол, а курс купівлі – 33,18 грн/дол, передають Патріоти України.

Відзначається, що мінімальний курс продажу коливається близько 33,49 грн/дол, а найвищий курс серед пропозицій – 33,59 грн/дол.

Як розповів аналітик Roboforex Андрій Гойлов, Кабмін зможе орієнтуватися на зовнішні надходження, не зловживаючи емісією гривні. Останнє сприятливо відіб'ється на її курсі в довгостроковій перспективі.

За словами експерта, обсяги "надрукованої" гривні досягли 80 млрд - на цю суму зросли портфелі НБУ до ОВДП. На минулих розміщеннях" військових " облігацій до держбюджету було залучено понад 50 млрд.грн.

"На майбутніх аукціонах очікується участь нерезидентів, так як НБУ спростив їм доступ до даних паперів. Це стане сильним позитивним сигналом для економіки України. Всього за рахунок "військових" ОВДП Мінфін планує отримати до 400 млрд грн", - сказав Гойлов.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...