Варіант є: Українцям підказали законний спосіб обійти обмеження НБУ на переказ грошей з картки на картку

Національний банк України запроваджує з 1 жовтня 2024 року тимчасові ліміти на перекази фізосіб з карти на карту — 150 тисяч гривень на місяць, передають Патріоти України.

Втім, є цілком законні методи здійснювати перекази на суми вище за ліміт. Про них розповів економіст Олег Пендзин в ефірі програми Drive Time, пише expert.in.ua.

Він нагадав, що йдеться про обмеження, які діятимуть лише в одному банку. А якщо у людини є картки у двох-трьох банках, то з кожного рахунку можна перевести по 150 тисяч гривень.

Олег Пендзин наголосив, що ці обмеження стосуються лише для вихідних переказів з картки — вхідні, як і раніше, можна буде отримувати без будь-яких лімітів. За словами експерта, обмеження не стосуватимуться волонтерів і фізичних осіб, у яких доходи перевищують 150 тис. грн. і вони підтверджені.

Також власники карток матимуть змогу перевищувати ліміти при переказах з одного рахунку, якщо переводитимуть кошти через IBAN.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...