Варто знати! Частина українців у липні залишиться без пенсії - як не втратити виплату

Пенсіонери-переселенці, які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року, зобов'язані пройти ідентифікацію для підтвердження права на виплати, у разі пропущення цієї процедури пенсійні виплати припиняються. Ідентифікацію можна пройти особисто в сервісних центрах Пенсійного фонду України (ПФУ) або відділеннях "Ощадбанку", через відеоконференцію, на вебпорталі ПФУ, або у дипломатичних установах України за кордоном, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України. В Україні деякі пенсіонери залишаться без виплат у липні через те, що вони пропустили проходження обов'язкової ідентифікації.

Цей захід необхідний для забезпечення Пенсійного фонду впевненості в тому, що кошти досягають своїх законних одержувачів. Ідентифікація допомагає уникнути випадків шахрайства та нецільового використання державних коштів, забезпечуючи, що пенсійні виплати отримують лише ті, хто має на них законне право.

Якщо пенсіонер не встиг пройти ідентифікацію, його пенсійні виплати були припинені. Однак їх можна відновити, пройшовши необхідну процедуру. Для цього пенсіонер має обрати один із запропонованих способів ідентифікації:

Вас може зацікавити:Будуть значні труднощі: трьом знакам не пощастить у липні. Гороскоп

Вас може зацікавити:Чому короля Чарльза називають одним із найуспішніших художників Великої Британії. 5 фото картин, які це підтверджують

  • особисто: це можна зробити в будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду або відділенні "Ощадбанку";
  • через відеоконференцію: для цього потрібно подати відповідну заяву;
  • на вебпорталі електронних послуг ПФУ: авторизувавшись через Дія. Підпис;
  • у дипломатичних установах України за кордоном: після проходження ідентифікації пенсіонер має передати документи про це Пенсійному фонду. Це можна зробити через вебпортал ПФУ або вислати поштою.

"Задоволення" дорого коштувало! Українець вчасно не заплатив за комуналку - йому нарахували 11,3 тис. грн штрафу

середа, 24 липень 2024, 22:30

Дарницький районний суд міста Києва зобов'язав киянина заплатити 11,3 тис. грн штрафу за те, що він накопичив борг за комуналку. Крім того, він має сплатити сам борг у сумі 43,4 тис. грн. Про це йдеться в рішенні суду по справі № 753/1966/24, передають...

В Україні частина пенсіонерів зобов'язана проходити перевірку кожні пів року: У чому причина

середа, 24 липень 2024, 21:45

Переселенці на пенсії, які отримують виплати в Ощадбанку, зобов'язані кожні пів року проходити ідентифікацію. Відлік часу починається з моменту попередньої верифікації, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні ПФУ. Так, така ідентифіка...