Варто знати: Як зняти готівку під час відключення світла - способи та ліміти

В Україні навіть під час тривалих відключень світла працює мережа Power Banking – це, по суті, "банківський роумінг", який дозволяє зняти збільшену суму готівки (в середньому по 10-20 тис. грн) незалежно від того, в якому банку відкрито картку. Крім того, можна скористатися послугою зняття готівки на касі в низці великих торгових мереж – до 6 тис. грн.

Також кошти можна зняти в чергових відділеннях банків. Про це розповів аналітик "Центру біржових технологій" Максим Оріщак.

"Система Power Banking ще з минулої осені показала свою працездатність, особливо в окремих регіонах. Майже всі банківські відділення, які беруть участь у програмі, продовжили свою планову роботу, незважаючи на перебої з електропостачанням", – зазначив експерт.

До мережі приєдналися такі банки: ПриватБанк, Ощадбанк, Райффайзен Банк, Укрексімбанк, УкрСиббанк, ПУМБ, Укргазбанк, Сенс Банк, Таскомбанк, Універсалбанк, Кредобанк, Банк "Південний", ОТП банк. Карта відділень мережі регулярно оновлюється. Знайти перелік відділень, які працюють без світла, можна тут.

Однак слід враховувати, що навіть у мережі Power Banking діють ліміти на зняття готівки. У середньому йдеться про суму від 10-20 тис. грн на добу, хоча є й винятки, наприклад, у Ощадбанку можна зняти до 50 тис. грн на день.

У великих мережах супермаркетів, АЗС та в аптеках також діє послуга "Готівка на касі". Важливо, що гроші можна зняти лише при оплаті покупки карткою. У цьому випадку потрібно касира додатково видати суму готівки, до 6000 грн за одну операцію. Ліміти в різних торгових мережах можуть відрізнятися.

Що робити, якщо банкомат не видав гроші через відключення світла

Вас може зацікавити:Хто порушив правила? Хитре завдання з ПДР із відео

Деякі банкомати та термінали під час відключень перестають працювати , внаслідок чого можуть виникнути ситуації, коли клієнт вже поповнив картку або кошти списалися з рахунку, проте апарат не встиг видати готівку або навпаки – зарахувати кошти. У державному ПриватБанку пояснили, що в такому разі необхідно одразу біля терміналу або банкомату дзвонити на гарячу лінію банку.

Номер розміщений безпосередньо на банкоматах та терміналах. Оператор оформить заявку на повернення коштів.

"Звертаємо вашу увагу, що при відключенні світла є можливість зняття готівки: у банкоматі ПриватБанку (у чергових відділеннях працюватимуть банкомати та термінали); у банкоматі іншого банку; через касу у відділенні; через сервіс "Готівка на касі" – зняття готівки під час оплати товару у магазинах", – також нагадав ПриватБанк.

Влада готує ще один удар! Українцям перерахують податки: Скільки доведеться платити

вівторок, 25 червень 2024, 16:30

В Україні готують підвищення основних податкових ставок. Йдеться про підвищення ПДВ та ПДФО. Це може відбутися вже у липні. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Щоб закрити діру в 400 млрд грн, необхідно підвищити основні податки. Рішення має запрацюват...

Інфляція прискориться? Українцям розповіли, що буде з доларом до кінця літа

вівторок, 25 червень 2024, 14:44

Влітку 2024 року девальвація гривні буде майже нульовою, а коливання курсу долара відбуватиметься у межах коридору 40-41 грн. Причому навіть попри підвищення тарифів на електроенергію, очікуване липневе збільшення акцизів на паливо та можливі складнощі...