Варто знати! Тариф на газ та електроенергію в Україні - скільки доведеться платити з 1 вересня за кВт*год та кубометр

В Україні тариф на газта електроенергію в вересні не зміниться. Вартість кубометру газу складатиме 7,96 грн, тоді як за кВт*год електроенергії доведеться заплатити 4,32 грн, передають Патріоти України.

Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. Вартість електроенергії у серпні не зміниться порівняно з липнем та становитиме 4,32 грн за 1 кВт*год. Чинний тариф буде актуальним щонайменше до 1 травня 2025-го. При цьому кубометр газу коштуватиме 7,96 грн.

"Таких планів немає. Щодо підвищення тарифу: 31 травня Кабмін схвалив рішення про продовження дії положення про покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії, згідно з яким встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год до 30 квітня 2025 року", – розповіла OBOZ.UA заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Решта газопостачальних компаній також не змінили вартість кубометра "блакитного палива" в межах своїх річних тарифних пропозицій для побутових споживачів. Як і в попередні місяці, свої цінники на вересень оприлюднили 12 постачальників. Вартість кубометра газу для населення, залежно від газопостачальної компанії, коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн.

Що буде з тарифом на газ

В Україні постачальники газу опублікували тарифи на вересень. Більшість українців купуватимуть блакитне паливо з незмінним тарифом у 7,96 грн за кубометр.

Як пише ГазПравда, згідно з рішенням уряду, до кінця наступного опалювального сезону, тобто 30 квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів гарантовано не зміняться. Йдеться, зокрема, про побутових споживачів, тобто населення, а також виробників тепла, електрики й операторів газорозподільних систем.

Залежно від категорії споживачів, вартість "блакитного палива" від Нафтогазу коливатиметься від 7 грн 42 коп. до 16 грн 50 коп. за кубометр. Для населення ж газ і надалі коштуватиме 7 грн 96 коп. за куб. Нагадаємо, переважній більшості українських побутових споживачів (98%, або 12 млн домогосподарств) газ наразі постачає саме Нафтогаз України. Його ціна – 7,96 грн за кубометр – діятиме щонайменше до кінця квітня 2025 року.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...