Ваш банк закривається, рахунки будуть анульовані: Шахраї придумали нову "схему" обману українців

В Україні поширюється нова шахрайська схема виманювання грошей. Аферисти телефонують клієнтам банків і пропонують їм врятувати їхні рахунки, передають Патріоти України.

Днями Ксенії подзвонили нібито з банку і приголомшили: всі кошти, які дівчина зберігає на рахунку фінансової установи, вона може втратити. "Сказали про те, що будуть рахунки всі анульовано і відділення закрито, а у мене наче там гроші. І оператор каже: "Вам потрібно ввести номер, який зараз прийде вам на телефон, і ми переведемо ці гроші на якийсь інший рахунок", - розповідає потерпіла.

Але дівчина не повірила і переводити гроші відмовилася. Пенсіонери ж зазвичай довірливі. І саме їх найчастіше обманюють шахраї. Експерти застерігають - нікому не повідомляйте особисті дані ваших рахунків.

Наталія Бугайова, кандидат психологічних наук, експерт з психологічної кібербезпеки: "І навіть якщо у вас виникають будь-які підозри - а може бути і правда, що щось трапилося з банківським рахунком - кладемо трубку, перериваємо зв'язок, з'єднуємося за офіційним номером телефону з банком. Або підходимо в найближче до вас відділення".

Зловмисники незаконно скуповують дані клієнтів, а потім їх обдзвонюють. Тільки в цьому році так вкрали більше мільйона гривень. "Платежів по телефону, особливо коли вам банк дзвонить і пропонує щось зробити, в Україні не існує. Одним словом, якщо вам телефонують і пропонують в телефонному режимі перевести кошти з одного рахунку на інший - це 100% шахрайство", - заявив директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем Олександр Карпов. Якщо ж ви все-таки стали жертвою подібної афери - негайно звертайтеся до кіберполіції.

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...