Важкий санкційний удар: КНР та Саудівська Аравія припинили постачання Росії незамінного хімпродукту для промисловості, котрий неможливо отримувати через довгі, сірі схеми

MDI широко застосовується в автомобільній промисловості, будівництві, виробництві побутової техніки та інших галузях

Компанії з Китаю та Саудівської Аравії припинили постачати до Росії ізоціанати. Росія залежить від постачання на 100%. Про це повідомляє польська газета Rzeczpospolita.

Китайський хімічний гігант Wanhua Chemical Group і саудівська компанія Sadara Chemical припинили постачання ізоціанатів (MDI) Росії. Цей хімічний продукт широко застосовується в автомобільній промисловості, будівництві, виробництві побутової техніки та інших галузях.

Росія повністю залежить від імпорту MDI, і після введення Євросоюзом 14-го пакету санкцій, компанії з ЄС, США та Японії також припинили його експорт.

Варто зазначити, що особливістю MDI є дуже короткий термін його зберігання, тому це унеможливлює більш тривалі в часі постачання через посередників з третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції.

Росія у 2014 роціпланувала запустити власне виробництво MDI, але за 10 років не було збудовано жодного повноцінного заводу.

Через відмову Китаю та Саудівської Аравії експортувати MDI до РФ, 20 найбільших представників російського автопрому, будівельних компаній та виробників побутової техніки написали спільний лист до уряду з проханням вжити термінових заходів.


Ізоціанати - органічні сполуки, похідні ізоціанатної кислоти. Їхнє основне промислове застосування - використання в поєднанні з багатоатомними спиртами для подальшого синтезу поліуретанів. Метилізоціанат використовується у синтезі пестицидів.

В Україні різко здорожчав один з популярних овочів: Що відбувається

вівторок, 27 серпень 2024, 9:34

В Україні через підвищений попит продовжують зростати ціни на тепличні томати, передають Патріоти України. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. За словами експертів, нинішні ціни на помідори є найвищими в Україні як мінімум за останні сім р...

Субсидії з 1 вересня: Ось що зміниться для українців та кому потрібно буде подати заяву

вівторок, 27 серпень 2024, 8:50

З 1 вересня 2024 року субсидії на неопалювальний сезон будуть автоматично призначені більшості отримувачів, але певним категоріям громадян потрібно буде подати нову заяву до Пенсійного фонду. Тим, хто не подав заяву до 1 липня, субсидії нараховуватимут...