Важливо! В Україні змінили умови зняття грошей у банкоматах: Який ліміт на отримання готівки

Найбільші українські банки з ініціативи НБУ запровадили "банкоматний національний роумінг". Він передбачає скасування додаткових комісій на зняття готівки в банкоматах інших фінансових установ, а також встановлення єдиних розширених лімітів, передають Патріоти України.

У Нацбанку зазначили, що нововведення запроваджено для того, щоб спростити доступ українців до своїх коштів. Тепер вони зможуть знімати гроші у банкоматах інших банків на таких самих умовах, як і d своєму власному – без комісії.

Заступник голови НБУ Олексій Шабан повідомив, що головна ідея в тому, щоб фінустанови встановили для власників такі ж ліміти на зняття готівки, як для їхніх клієнтів. Названо конкретні суми.

"Ліміт може бути 10-20 тисяч. Ми вважаємо, що цієї суми достатньо не тільки, щоб задовольнити потреби, але і щоб сформувати певний запас готівки. Ми вже отримали від десяти банків-власників банкоматних мереж інформацію про те, що тарифи карт інших банків за видачу коштів скасовано. Тобто ти користуєшся цим банкоматом, як банкоматом свого банку", - зазначив експерт

Шабан також порадив українцям мати запас готівки на кілька днів, а не тримати всі кошти на карткових рахунках. Тоді при зникненні зв'язку можна буде розраховуватися без терміналів.

Фахівець наголосив, що Нацбанк разом з іншими банками працює над тим, щоб терміналам можна було користуватися навіть без мобільного зв'язку – через стаціонарний зв'язок. Стає дедалі більше терміналів, якими можна користуватися у періоди відсутності електроенергії.

Нагадаємо, що Національний банк України залишив облікову ставку на рівні 25% річних – без змін. При реалізації проінфляційних ризиків регулятор готовий посилити монетарні умови, щоб зберегти стабільність інфляції та курсу валют. Раніше стало відомо, що комісію за міжнародні перекази для українців буде знижено до 3%.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...